Besplatne alatke!

Ožujak 22, 2010

Microsoft sve više puca na mobilni segment; da je tome tako govori i najnoviji podatak o hrpi razvojnih alata za mobilnu platformu koje Microsoft daje besplatno. Cilj je jasan – popularizacija Windows 7 platforme koja dolazi krajem ove godine.

Očekuje se da će tržište mobilnih aplikacija već za dvije godine težiti više od 17,5 milijardi dolara, iliti za trećinu više nego danas. Stoga itekako ima smisla dati developerima alatke u ruke i upregnuti ih – za bolje sutra. U tom svjetlu, razvojni alati kakvi su Visual Studio 2010, Expression Blend 4 i XNA Game Studio 4 bit će posve besplatni. Naravno, nova će mobilna “sedmica” podržavati i Silverlight framework.

Radosna je vijest razdraganim programerima priopćena na MIX 10 konferenciji. Onako usput, objavljen je standard za Windows Phone 7 uređaj: kapacitivni zaslon osjetljiv na dodir, GPS, akcelerometar, kompas, 5-megapikselna kamera sa blicom, 256 MB memorije, 8 GB flash diska, podrška za Directx9 te ARMv7 Cortex/Scorpion procesor. I tako dalje…

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s

%d bloggers like this: